Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Hoe kan ik mijn energiekosten laten dalen? 6071

without comments

De laatste tijd klimmen de energie prijzen en verminderd ons kapitaal. De kosten voor energie stijgen en alles, van het opwarmen van je woonhuis tot het vervoer naar je stulp kost poen en zorgt er voor dat je zuurverdiende geld op gaat. Alhoewel jij er niet zo veel aan kunt doen dat de prijzen voor energie omhooggaan, er zijn wel een aantal methodes om stroom te besparen en tegelijk cash te sparen.

Een van de manieren om stroom te bezuinigen is te bezuinigen op de hoeveelheid motorbrandstof welke je verbruikt. Denk aan het verbruik mits je op zoek bent naar een splinternieuwe auto. Blijf liever weg van SUV’s en andere brandstofslurpende kostenposten op wielen. Denk er eens over om een zuinigere wagen te kopen, dat scheelt acuut in de beurs.

Je kunt eveneens energie besparen indien je je kleding wast. Was je kleding bijvoorbeeld met koel water en hang ze (buiten) op om te drogen. Het meeste energieverbruik gaat op aan het warm maken van het water in uw wasmachine en het drogen van de kleren met een droger, dus door twee eenvoudige aanpassingen aan te brengen in uw programma kan u een heleboel energie besparen, en daardoor dus geld vangen.

Wat u daarnaast kunt proberen is om uw maaltijdbereiding te veranderen. Wanneer u meer gebruik maakt van uw magnetron in plaats van uw bakoven kunt u cash sparen doordat een magnetron heel wat minder energie verbruikt.

Waarschijnlijk begrijpt u ook al dat u stroom kan sparen door de temperatuur van uw airconditioner een beetje hoger te zetten in de zomer en de verwarming iets lager in de winter. Dit is een goede wijze om energie te sparen waarmee je tot wel 20% kunt korten op uw energierekening. Een gemakkelijke wijze om uw oord ook koel te houden is door de rolluiken of gordijnen dicht te houden gedurende de momenten dat de zon schijnt. In de nachten is het tevens pienter de airconditioning uit te schakelen en in plaats daarvan de ramen op een kier te zetten.

Last but not least, isoleer het verblijf|uw pand. Zorg dat de kou niet naar binnen komt en warmte niet kan uitbreken, dit spaart een heleboel kosten. Jammer genoeg hebben we geen zeggenschap over de energiekosten echter je hebt wel wat controle over de hoeveelheid cash je betaald aan energie. Neem de onkosten in eigen hand en begin met besparen, daar krijg je weer energie van!

Tags: energie, geld besparen

Written by artikeltornado.nl

januari 7th, 2014 at 11:05 pm

Posted in artikelen