Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Persoonlijke lening en geld lenen, hoe dit te aan te pakken? 5107

without comments

Persoonlijke lening en geld lenen

Wie wil dat nu niet, zwemmen in het geld en je geen zorgen hoeven te maken over je financiële toestand. Het is natuurlijk in deze tijd van recessie een veel voorkomende vraag. De meeste van ons zijn inmiddels gewend geraakt aan een bepaalde levensstandaard. Geld lenen in de vorm van een persoonijke lening komt veel voor. Aan de andere kant is het zeer verstandig om bij een persoonoijke lening jezelf goed af te vragen of geld lenen de enige oplossing is. Je moet in dergelijk scenario`s zeer kritisch durven zijn naar jezelf. Geld lenen is namelijk niet altijd de beste oplossing. Wellicht is het uitstellen van hetgeen je wilt aanschaffen een betere beslissing op de langere termijn. Omdat de meeste mensen al een hypotheek hebben, zie je vaak dat er in dergelijk situaties een persoonoijke lening wordt afgesloten. Het nadeel van geld lenen op deze manier is dat je vaak hele hoge rentes betaald.

Stel jezelf de vraag, waarom?

Is het die nieuwe auto die je altijd al graag hebt willen rijden of is het juist de tuin die een opknap beurt nodig heeft? Dit zijn natuurlijk allemaal luxe vraagstukken maar het kan ook zijn dat je kinderen op een leeftijd zijn aangekomen dat ze gaan studeren? Het kan ook zo zijn dat je zelf aan het overwegen bent om weer te gaan studeren. Voor starters is een kinderkamer soms al een aanleiding om een lening aanvraag te doen.

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je door onvoorziene omstandigheid in een nare financiële situatie terecht bent gekomen. Deze toestand is vooralsnog tijdelijk maar je hebt wel wat extra financiële middelen nodig om hieruit te komen. Zo zijn er tal van redenen een persoonoijke lening af te sluiten. Geld lenen kan natuurlijk ook in een wat kleinere vorm voorkomen. Je kent het wel, je loopt in de stad en je ziet die leuke jurk of jas die je zo vreselijk mooi vindt en graag zou willen hebben. Hij is alleen even iets te duur voor je en het komt ook even niet zo goed uit omdat het tegen het einde van de maand loopt en je geld bijna op is. Wanneer je een credit card hebt, dan kun je eigenlijk ook op krediet kopen. Het is dan weliswaar voor een kortere termijn maar het geeft je de gelegenheid om die leuk jurk aan te schaffen waar je van gedroomd hebt.

Denk altijd goed na bij het afsluiten van een lening. Je zit er vaak voor een langere tijd aan vast. Je kunt je namelijk op meerdere manieren laten informeren. Je kunt natuurlijk zelf even over het internet heengaan en veel betrouwbare websites raadplegen, maar je kunt ook een afspraak maken met de bank waar jij al zaken mee doet. De bank wil jou heel graag inlichten over de mogelijkheden. De mensen die hier werken zijn gespecialiseerd in deze materie en kijken naar je huidige situatie en houden rekening met je toekomstige plannen. Uiteindelijk komt er dan een prima persoonoijke lening en advies op maat uit.

Tags: persoonlijke lening, geld lenen

Written by artikeltornado.nl

mei 2nd, 2013 at 10:16 pm

Posted in artikelen