Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Welke mogelijkheden zijn er om een incasso te storneren? 5313

without comments

Er zijn ettelijke manieren om online te betalen.

Het afgeven van een automatische incasso is één van de manieren. Dit wordt vooral voor kleinere bedragen gedaan. Wat als er een veel te groot bedrag werd geïncasseerd en er misbruik werd gemaakt van uw afgegeven incasso? Of nog anders, een bedrijf incasseert een bedrag zonder dat u ooit toestemming heeft gegeven voor deze incasso, wat kunt u dan doen? Dit artikel geeft antwoord op de vraag wat u kunt doen als er onterecht een incasso is gedaan op uw rekening.

Wat doet een automatische incasso?

Een betalingsvorm waarbij u een bedrijf of instelling toestemming geeft een bedrag van uw rekening te incasseren, dat is een automatische incasso. Een bedrag wordt eenmalig of periodiek met uw machtiging door een bedrijf of instelling afgeschreven van uw rekening. Er zijn twee manieren om deze machtiging te geven: middels het afgeven van een telefonische machtiging of het ondertekenen van een machtigingsformulier. Een telefonische machtiging moet met een brief aan u bevestigd worden maar hoeft niet door u ondertekend te worden.

Automatische incasso’s, verschillende soorten?

Kort door de bocht bestaan er vier verschillende soorten automatische incasso’s. De eerste is de eenmalige automatische incasso. Nummer twee is de doorlopende automatische incasso algemeen. Daarna komt de doorlopende automatische incasso bedrijven. Nummer vier is de doorlopende incasso kansspelen. Van belang is dat de eenmalige incasso, doorlopende incasso algemeen en de doorlopende incasso kansspelen per telefoon afgesloten kunnen worden. De enige manier waarop een automatische incasso bedrijven afgegeven kan worden is schriftelijk.

Afgeschreven incasso onterecht?

Als er onterecht een bedrag geïncasseerd wordt van uw rekening dan is dat natuurlijk een vervelende situatie maar gelukkig is dat niet het einde van de wereld. De betaler wordt beschermd en niet de ontvanger, dit is geregeld is de wet. U kunt uw bank opdracht geven de onterechte incasso terug te laten boeken als u dat binnen acht weken na betalen ontdekt en doorgeeft. Zelfs als deze termijn door u overschreden wordt zijn er mogelijkheden maar deze kosten meer inspanning. Uw bank is verplicht mee te werken aan het terug boeken van de incasso binnen de termijn van 8 weken. Na acht weken moet u schriftelijk bezwaar maken, dit kan tot en met één jaar en een maand na de incasso.

Wilt u hulp, neem contact met ons op!

Tags: Incasso, Storneren

Written by artikeltornado.nl

mei 30th, 2013 at 10:08 pm

Posted in artikelen