Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Voordelig geld lenen: minder moeilijk dan je denkt! 3958

without comments

Voordelig geld lenen

U heeft de knoop doorgehakt en besloten om een lening af te gaan sluiten. Een hypotheek voor een ander huis of een creditcard voor wat meer bestedingsruimte: geld lenen kan op verschillende manieren en om verschillende redenen worden gedaan. Maar u wilt natuurlijk wel dat uw lening niet teveel extra gaat kosten en betaalbaar blijft. Tussen de verschillende vormen van geld lenen zitten verschillen qua rente en bijkomende kosten, dit kan zelfs per kredietverstrekker behoorlijk verschillen. Maar het vinden van een goedkope lening is met het het net makkelijker dan ooit: u kunt vanuit huis eenvoudig uw mogelijkheden bekijken en vergelijken.

Als je op zoek bent naar een hypotheek moet u eerst beslissen welk type het best bij uw situatie past. Dit kan een lineaire hypotheek zijn waarbij u maandelijks de lening aflost, of een spaar- of beleggingshypotheek waarbij de woonlasten die u betaalt op een spaarrekening of in een beleggingsfonds worden gestort. De beste mogelijkheid is van veel factoren afhankelijk zoals uw salaris, je eigen vermogen, looptijd en de vraagprijs van uw toekomstige huis. Via het internet zijn diverse websites beschikbaar waarop u de verschillende aanbieders kunt vergelijken en waarop u adressen van hypotheekadviseurs kunt vinden.

Komt er een grote uitgave aan, zoals een verbouwing of de aanschaf van een nieuwe wagen? Dan kunt u kiezen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening leent u een vast bedrag met een zekere rente en looptijd, waardoor bij het afsluiten al duidelijk is hoeveel u betaalt. Dit ligt bij een doorlopend krediet anders: het afgeloste bedrag kan altijd weer worden opgenomen waardoor de looptijd variabel is. Daarnaast is de rente vaak iets hoger, waardoor u net wat duurder uit bent. Ook voor dit type leningen zijn websites beschikbaar waarop je de verschillende aanbieders en rentetarieven gemakkelijk kunt vergelijken.

Voor kleinere uitgaven waarvan u weet dat u het bedrag snel weer af kunt lossen kunt u kiezen voor een creditcard of kopen op rekening bij bijvoorbeeld postorderbedrijven. Je bepaalt zelf uw bestedingsruimte en vaak ook hoe snel u het openstaande bedrag aflost. Vaak is de rente hoog, waardoor het raadzaam is om dit op korte periode te doen.

Het vinden van een goedkope lening is in het digitale tijdperk niet moeilijk. Met vele aanbieders is er voor iedere situatie een passend krediet te vinden. En zolang u niet vergeet dat geld lenen ook geld kost kan er eigenlijk niet veel.

Tags: geld lenen, lening

Written by artikeltornado.nl

september 9th, 2012 at 5:30 am

Posted in artikelen