Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Wat is een uitvaartverzekering 4694

without comments

Wat is een begrafenisverzekering

De uitvaartverzekering kennen we in diverse soorten en maten. Er zijn grofweg drie soorten te onderscheiden van elkaar. Welke verzekering het beste in uw situatie bij u past is een uw eigen beslissing. U kunt bij de verschillende verzekeraars kijken wat er precies onder de verschillende verzekeringen gedekt is.

De drie belangrijkste vormen van de uitvaartverzekering staan hieronder weergegeven:

  • De uitvaartverzekering in natura
  • De uitvaartverzekering die in geld uitkeert
  • De gecombineerde uitvaartverzekering

De uitvaartverzekering in natura keert geen geldbedrag uit maar deze vergoedt de kosten. Meestal wordt er een vast pakket aangeboden. Wat er allemaal onder het pakket valt is afhankelijk van de aanbieder. Dit zijn onder andere het vervoer van overledene, verzorgen van overledene, standaard graf- of crematiekist, openbaren van overledene, vervullen van formaliteiten, een afgesproken aantal rouwbrieven, een aantal afgesproken dankbetuigingen, rouwauto van overledene, begraven of cremeren van overledene.

De uitvaartverzekering in kapitaal keert een geldbedrag uit bij overlijden van de verzekerde om de uitvaart mee te financieren. Dit is een doorgaans een vast afgesproken bedrag.

Verder zijn er bij de verschillende maatschappijen nog andere vormen mogelijk. Dit kunt u bekijken op de site van de aanbieder. De twee grootste uitvaartverzekeraars zijn volgens mij momenteel wel Dela en Monuta. Er zijn nog andere aanbieders die soortgelijke produkten aanbieden maar die zijn nog neit zo bekend. Een voorbeeld hiervan is Yarden.

Tags: Uitvaartverzekering, begrafenisverzekering

Written by artikeltornado.nl

mei 18th, 2013 at 10:15 pm

Posted in artikelen