Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

De goede doelen van Nederland, wordt ook donateur. 4236

without comments

Goede doelen

De goede doelen ondersteunen een bepaald belang waar donateurs aan het desbetreffende goede doel geld en/of goederen kunnen doneren. Een goed doel is doorgaans een stichting, het aantal goede doelen in Holland is niet geregistreerd, maar 117 binnenlandse opererende fondsenwervers zijn aangesloten bij de Vereniging van Fondsenwervende Instellingen (VFI). Goede doelenorganisaties werven op verschillende manieren. Dit kan onder andere per e-mail, per televisie of door deur-aan-deur collectes. Er zijn zelfs hele loterijen waar het steunen van één of meerdere goede doelenorganisaties onderdeel van is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Postcode Loterij.

Mensen zijn soms huiverig voor het schenken van cash of goederen aan een goed doel. Het is niet altijd duidelijk wat er met het bedrag gedaan wordt. Hiervoor is er het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) in het leven geroepen. Het CBF kan een CBF-Keurmerk uitdelen aan instellingen die transparant, dus controleerbaar, en betrouwbaar zijn. Het CBF hanteert strikte eisen voor de aangesloten instellingen. Er mag bijvoorbeeld niet meer dan 25% van het ontvangen cash aan fondsenwerving uitgegeven worden.

Er zijn een enorme verscheidenheid van goede doelenorganisaties. Denk hierbij bv aan de volgende doelen: onderzoek naar behandeling van ziekten, opvang voor daklozen, medische hulp bij rampen, bescherming van een natuurgebied, bestrijding van dierenmishandeling.

Een bekende en belangrijk goed doel is de huidstichting. Deze stichting zet zich in voor het bestrijden van huidziekten. Praktisch iedereen krijgt wel te maken met een huidaandoening, al zal de ene aandoening een ernstiger en lager verloop hebben dan de ander. Denk bij huidziekten bijvoorbeeld aan acne en gordelroos of zelfs aan psoriasis en eczeem. Mensen die lijden aan een huidziekte schamen zich vaak en zijn onzeker waardoor een huidziekte een grote invloed op het leven van deze persoon kan hebben. De huidstichting zet zich onder meer in voor meer en beter onderzoek naar huidziekten, betere informatie over huidaandoeningen in bijvoorbeeld media en tevens wordt er geïnvesteerd in betere en effectieve behandelmethoden. De stichting kan zelfs helpen bij individuele gevallen als bijvoorbeeld niet alle zorgkosten voor behandeling van een huidziekte worden vergoed. Een patiënt kan dan met de stichting contact opnemen via de Huid-Infolijn.

Goede doelen zijn essentieel in de maatschappij en daarom is het belangrijk dat ze de steun krijgen die ze verdienen.

Tags: goede doelen, werven

Written by artikeltornado.nl

juni 19th, 2013 at 3:06 pm

Posted in artikelen