Hypotheek | Geld Lenen | Krediet

Alles over geld

Pilsje en motorbrandstof duurder; dat is pas crisis! 5326

without comments

Door de financiële noodsituatie bevind ook Nederland zich in loodzwaar weer. De economische groei staat stil of vertoond een zelfs een kleine achteruitgang. Schoon er sprake is van enkel een milde crisis, vrezen veel ondernemer voor hun voortbestaan. Met name het Midden Klein Bedrijf wordt zorgwekkend getroffen door de slechte economie.

Maar ook de grotere, vaak beursgenoteerde bedrijven, zoals Shell, ABN AMRO en Heineken hebben hinder van de economische recessie. Ettelijke van hen hebben acties moeten maken. De grootste bierbrouwer van Nederland heeft niet zo lang gelden zijn bedragen op bier in de horeca moeten verhogen, door de stijgende kosten van grondstoffen en vervoer en de terugloop van verdiensten, juist uit die sector. Deskundigen gruwen van de prijsverhogingen van Heineken, omdat zij van opvatting zijn dat de horecasector, die toch al zo hard wordt getroffen door de noodsituatie, hierdoor juist nog meer onder druk komt te staan. Daarnaast komen de meeste verdiensten voor Heineken niet uit de horecasector, maar uit de winkel verkopen. Volgens deskundigen was het veel beter om de bierprijzen per liter hier te verhogen, maar durft Heineken dat niet in verband met de sterke competitie in dit veld.

Door de hoge olieprijzen waren in 2012 de motorbrandstof prijzen al flink toegenomen. Dientengevolge steeg de prijs die men per liter betaalde bij de autoweg pompstations zelfs tot record niveau. Het gevolg hiervan was dat veel bezoekers de autoweg stations voorbij reden, om ergens anders bij een goedkopere pomp te gaan tanken. Ook lease bureaus grepen in. Bij een hoeveelheid lease bedrijven mogen gebruikers niet meer tanken langs de autoweg. Handelaren als Texaco, BP en Shell zagen hierdoor niet alleen een teruggang in het aantal verkochte liters brandstof, maar ook een ernstige teruggang van het aantal bezoekers in hun shop. De economische recessie deed hier nog een schepje boven op. Door minder aanbod in de bouw, nam het verkeer op de autoweg, en daarmee de klantenstroom van de tankstations, ernstig af. Omdat ook de gewone consument steeds met minder rond moet komen, laten deze vaker de automobiel staan en nemen de fiets. Shell, Texaco en BP zagen daardoor ook in 2013 hun omzet flink lager worden.

ABN AMRO, Rabobank en ING merken onontkomelijk ook veel van de financiële crisis. Hoewel zij als banken mede verantwoordelijk zijn voor de financiële crisis, merken ze door de afname van de huizenverkoop zelf ook veel van de recessie. Veel banken reorganiseren met het oog op besparingen en hanteren de nieuwe wetgevingen veel al als uitvlucht om banen te schrappen in hun bedrijven. Een toename van het aantal werklozen werkt negatief uit op de economie, waardoor de banken in zeker zin weer deelbaar debet zijn aan de economische crisis in Nederland.

Gevolg is dat heel mensen een ernstig gebrek aan poen hebben en er veel aan gelegen is om snel geld te verdienen. Sommigen doen dit door hard op zoek te gaan naar loonarbeid. Enkele lenen liever een beetje bij. Maar vlug geld verdienen is in deze tijd, voor administrateur of koper gewoon niet simpel. Of je nu multi national bent of werkman, als het minder gaat is geld geen luxe meer, maar pure noodzakelijkheid!

Tags: geld winnen, geld verdienen

Written by artikeltornado.nl

juni 4th, 2013 at 10:05 pm

Posted in artikelen